Canada, Canadian Rockies

Skoki Valley II

23 september 2015
Skoki Valley

Het blijft de hele nacht regenen, gieten dat ’t regent! Alsof er een douchekraan voluit open is gezet. Gelukkig houdt Agnes zich sterk en heb ik al mijn spullen goed ingepakt. Als ik rond acht uur wakker wordt is het droog en omdat het koud is, is alles dat vochtig of nat was geworden geworden nu bevroren. Liggend in Agnes zie ik gelukkig een blauwe lucht en als ik een paar uur later vertrek zijn mijn slaapzak, tent en regenkleding zo goed als droog.

Ook vandaag is de tocht mooi; prachtige uitzichten op hoge pieken, blauwe meren en uitgestrekt vlaktes. Behalve een paar bokjes zie ik geen mens of dier. Het is afwisselend zonnig en warm en bewolkt en ijskoud. Aan het eind van de middag kom ik aan bij een schuilhut; deze is niet bedoeld om in te overnachten, maar ik kook en eet er mijn avondeten (zelfgemaakt en gedroogde chili van Brendon, yumyum!). Daar ontmoet ik de eerste mensen van vandaag; twee jongens die een langere tocht gaan maken, een stel dagjesmensen en twee meiden met wie ik de campground deel. Helaas is een kampvuur hier niet toegestaan en omdat het koud is kruipen we alledrie vroeg in onze tent.

You Might Also Like

 • erna van garderen 23 september 2015 at 22:58

  Geen mooie foto van de blauwe meren, prachtige uitxivhten en de hoge pieken.
  en nu al zo veel vorst dat de kleding bevriest. Hier eordt hrt in het weekend -1 voorspelt. Praat nu over sauerland :-).
  Maar als het maar droog is en de zon maar schijnt. Lekker weer dus nu voor je.
  mooie tocht zo te horen ofwel lezen.
  geniet je laatste wandelingen.
  knuf

  • Claire 24 september 2015 at 15:54

   Het bericht is nu voorzien van een afbeelding 😉
   Enne Sauerland is toch ook goed vertoeven?