Canada, Canadian Rockies

Skoki Valley

22 september 2015
Skoki Valley

De bus zet mij op een regenachtige dag voor het Hi-hostel in Lake Louise af. Ik heb hier twee overnachtingen gereserveerd nadat ik de Skoki-trail heb gewandeld. Omdat ik een tocht van maar drie dagen ga maken heb ik wat spullen die ik niet mee wil nemen; een paar sneakers, twee truien, m’n huttenjurkje, een voorraadje eten, snoertjes voor apparaten, zeep, deodorant… ik draag een aardig winkeltje met mij mee… Natuurlijk mag ik mijn spullen opbergen. In de kelder is een grote ruimte met kluisjes te vinden. Kosten: 1$. Het hostel ziet er mooi en ouderwets Europees uit en er is een relaxte sfeer. Er is een restaurant waar ik ontbijt, een gezellige relaxruimte waar ik mijn telefoon nog een keer oplaad en… er is er sauna! Daar mag ik in als ik terugkom uit Skoki Valley, een mooie beloning voor 45km wandelen.

Het is gestopt met regenen en tijd om te vertrekken. Vanaf het dorp is het ongeveer 3km langs een geasfalteerde weg omhoog naar de trailhead. Als ik een kruispunt oversteek stopt er een auto. De bestuurder is een jongen die vlakbij de trail werkt, natuurlijk zeg ik geen ‘nee’ tegen zijn aanbod mee te rijden.

De eerste 8km omhoog de bergen in zijn niet bijzonder mooi of ingewikkeld om te wandelen, maar daarna is mij beloofd, is het gebied echt heel erg mooi.

In ongeveer 600 meter klim ik naar boven, boven de boomgrens. Hier in het noorden ligt deze veel lager dan in bijvoorbeeld in de Sierra Nevada in Californië. Met vrij weinig inspanning en twee uur wandelen loop ik ineens in een leeg en overweldigend landschap met hoge, besneeuwde bergtoppen rondom de vallei.

Inmiddels is het beginnen te regenen en ik wacht een paar uur in een schuilhut voor langlaufers. Er druppelen groepjes wandelaars binnen; stuk voor stuk doorweekt van twee dagen regen. Zij zijn, al dan niet vervroegt, op weg terug.

Merlin Meadows Campground

Rond half drie schop ik mijzelf naar buiten, op naar Merlin Meadows Campground negen kilometer en twee “passen” verderop.

De regen stopt niet meer, maar dat mag de pret en de mooie uitzichten niet drukken.

De campground blijkt zorgvuldig ingericht: het ophangsysteem voor eten ligt een stuk van de kampeerplek af en weer een stuk verderop zijn de picknicktafels waarvan het de bedoeling is eten daar gekookt wordt (en dus niet in de buurt van de tenten). Alles om de beren en knaagdieren uit de buurt van kampeerders te houden.

Snel zet ik de tent op en kruip met mijn vochtige sokken, handschoenen en t-shirt in mijn slaapzak -met een beetje geluk zijn ze morgen droog-.

You Might Also Like

 • Anneke Bouman 22 september 2015 at 23:01

  Wat is het toch heerlijk om je verhalen te lezen. Geniet van je laatste weken.

  • Claire 23 september 2015 at 14:31

   Dank je wrl Anneke., dat doe ik zeker! Lieve groeten uit Canadia

 • erna van garderen 23 september 2015 at 07:39

  Heerlijk, ook daar regen. Geniet ik ook zo van. Brrr.
  maar fijn hè dat er overal aardige en behulpzame mensen zijn.
  Het ziet r prachtig uit. Op die ene foto te zien tenminste. En leuk dat er zoveel van die paar dagen trails zijn.
  geniet nog even.
  knuf

  • Claire 23 september 2015 at 14:34

   Gnangna, inderdaad ook regen hier, maar daar heb ik regenkleding voor. Hoewel; een paar uur wandelen in Gore-tex uiteindelijk een zweterige boel wordt 😉 Nouja; zolang er maar een uurtje zon is om de boel weer te drogen.

 • Jimmy 23 september 2015 at 16:22

  Mooie foto , idd Anneke die verhalen zijn heerlijk om te lezen wat een avontuur.
  Geniet er nog van Claire..