Oregon, Pacific Crest Trail

Timberline Lodge*****

14 augustus 2015
Timberline Lodge Oregon

Na 2000 mile én twee weken wandelen zonder rustdag is het tijd voor een beloning; een nacht in de luxueuze Timberline Lodge aan de voet van Mount Hood op 5900 feet hoogte. Een paar jaar geleden was de lodge op de Nederlandse televisie te zien, wat op de een of andere manier een onvergetelijke indruk op mij heeft gemaakt. Daarnaast heeft het model gestaan voor de film ‘The Shining’ met Jack Nicholson. Het is gebouwd in de jaren ’30 in Europese stijl met houtsnijwerk en het is -voor Amerikaanse begrippen- een gebouw vol historie. Alles in de lodge is destijds op maat en door vakmensen ontworpen en gemaakt, dit als werkgelegenheidsproject vanuit de staat.

Een verblijf in Timberline is volgens de guidebooks ’the most expensive and luxurious accommodation on trail’ en om zeker te zijn van een kamer heb ik een paar dagen geleden een reservering gemaakt.

In de winter én in de zomer (maar niet dit jaar, want er is te weinig sneeuw gevallen) wordt er hier geskied. Bij aankomst zijn er veel, heel veel dagjesmensen; een deel van het gebouw is ingericht als museum en toegankelijk voor niet-gasten.

De kamer is sfeervol en het bed ‘hemels’ met een matras van veren en een berg aan kussens. Na een douche, bubbelbad en een saunabezoek komt er eindelijk geen vuil meer van mij af. In het café eten we goede pizza en de volgende ochtend wacht er een geweldig uitgebreid en luxe ontbijtbuffet.

We checken uitgerust en voldaan uit. Cascade Locks op de grens van Oregon en Washington is 46 mile hiervandaan; zo’n twee dagen wandelen.

De televisie-aflevering kan ik helaas niet terugvinden, maar wel een deel van de 3opreis-reportage waarin er in de zomer op Mount Hood geskied wordt, zie hier.

You Might Also Like

 • erna van garderen 14 augustus 2015 at 17:19

  Lekker om je zo te kunnen laten verwennen. Zeker genoten. Weer een schone meid op de trail.
  Knuf

  • Claire 14 augustus 2015 at 18:11

   Inderdaad heerlijk schoon 😃

 • emma leenen 14 augustus 2015 at 21:00

  Wauw wat een luxe een een veren matras heb heerlijk
  een kussen in je rug gedaan en onder je loop voeten.
  Dat hebben die 2 voeten wel verdiend.
  Ik heb foto,s gezien van de TIMBERLANE lodge ziet er gaaf uit.

  Groetjes en kus van Emma

  • Claire 16 augustus 2015 at 18:11

   Het is inderdaad een heeeeel mooi hotel… En het ontbijt…yumyum!