Kosovo, Noord-Macedonië, Via Dinarica

Toppen op de Transversale

18 augustus 2016

Dag 77: Reka-ergens in een veld

Aantal kilometer: 25,5 (en een beetje op een paard)

‘Nee’ is geen optie, ik moet op het paard. De ruiter met twee paarden heb ik een uur geleden al gezien en nu haalt hij mij in. Eigenlijk loop ik liever dan dat ik berg op, zittend op een paard gereden word. Zeker omdat de eigenaar geen buitenlands spreekt en ik geen idee heb waar hij naar toe gaat. En niet onbelangrijk; ik kan mij niet herinneren dat ik ooit op een paard heb gereden.

Maar goed, mijn tas hangt al aan het zadel en hup ik word op het paard geholpen. Ik ga voorop, de eigenaar komt er achteraan en vertelt het paard waar naar toe te gaan, paard luistert -gelukkig- braaf. Ik zit behoorlijk angstig hoog boven de trail en heb goed uitzicht op de afgronden en probeer blij en dankbaar te kijken en een praatje met de eigenaar te maken.

Gelukkig gaan we niet ver, op een pas stoppen we. Ik geloof omdat hij hier met iemand afgesproken heef; hij roept iets de vallei in en blijft op de pas wachten. Na een foto (niet van mij, want ik was blij dat ik weer veilig met twee voeten op de grond stond) en ons aan elkaar voorgesteld te hebben neem ik afscheid. Zijn naam was te ingewikkeld om te onthouden, maar hij vertelde met nadruk Albanees te zijn. Bij deze.


Na dit intermezzo vervolg ik mijn tocht en deze is vandaag alwéér spectaculair. Het weer is zonnig, maar door de frisse wind is het niet heet en dat is fijn want het landschap is hier open met weinig schaduw.Lopen gaat redelijk; soms is er markering en soms is er iets van een trail, maar vaak is er niets en zoek ik mijn weg dwars door het landschap.
Rond 18.00 uur en een dikke 25 kilometer verder is het tijd om een bivakplek te zoeken. De zon verdwijnt hier rond 19.00 uur al achter de bergen. Het koelt dan af en het wordt snel donker; tijd om in mijn warme slaapzak te kruipen.

Over de Via Dinarica

Lees dit blog (inclusief een link naar GPS-tracks en waypoints van dit deel van de tocht).

Balkanvibe Travelbloggers contest

Ik doe mee met de travel bloggers contest van Balkanvibe.com. Help mij meer bekendheid aan mijn blog te geven door het artikel te liken, delen, retweeten of erop te reageren. Lees het hier – stemmen kon tot eind september.

Bekijk meer foto’s op Instagram. Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een ijskoude soda pop of een sterke kop koffie.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken van de Via Dinarica; er kunnen daarom fouten in staan.

You Might Also Like

 • Guido Deneyer 18 augustus 2016 at 18:41

  Eigenlijk een heel avontuur dat je al stappend beleefd doorheen heel je avontuur.
  Starten met een bepaald plan in je hoofd ’s morgens dat je dan steeds moet aanpassen door het onverwachte.

  • Claire 19 augustus 2016 at 07:35

   In Amerika zeggen ze ’the trail decides’

   • Guido Deneyer 20 augustus 2016 at 11:11

    In die drie woorden schuilt de hele waarheid 😉

 • Emma leenen 19 augustus 2016 at 16:10

  Wie had dat gedacht Claire op een paard paardje hinnik hinnik🎠🎠ik had het wel willen zien.
  Als een echt pacho meisje over de bergen lasso in de hand hup in galop.
  Daar gaat ze.
  Kus Emma

  • Nicolette 20 augustus 2016 at 12:04

   Emma; Claire krijgt van mij ook een rijlesje voor haar verjaardag. Dan kun je het ook zien. 😅

   • Claire 21 augustus 2016 at 13:44

    Huhuh

  • Claire 21 augustus 2016 at 13:42

   Hmmm ik zat meer als een bange boer op het paard…

 • Emma leenen 21 augustus 2016 at 10:22

  Goed idee van mij ook een paard rij les wie weet waar het handig voor is over de bergen
  Te paard.
  Het is even wat anders.🏇🐎Emma

  • Claire 21 augustus 2016 at 13:44

   Nou ehm…

   • Nicolette 27 augustus 2016 at 19:50

    Ja dat willen wij wel eens zien. Ik zal van de week op de manege al een suggestie op gooien. Er zijn hele lieve paardjes…

    • Claire 28 augustus 2016 at 06:17

     Zijn er ook ezels? Die vind ik leuk!

     • Nicolette 31 augustus 2016 at 09:58

      Ezels zijn niets aan die balken alleen maar en kijken een beetje suf voor hun uit. 😉