Praktisch, Tips

Trail-and-Clairror

3 januari 2016
Reiske valt in de sneeuw

Iedereen heeft ze wel; acties die niet voor herhaling vatbaar zijn. Ter lering en vermaak een greep uit mijn blunders…

1000 euro (en meer) verliezen

In winters Zweden ben ik mijn paspoort, rijbewijs, creditcard, pinpas en zo’n 1000 euro cashgeld verloren. Dit was aan de start van een langlauftocht in het Hoge Noorden. Door het afgelegen gebied en het ontbrekende mobiele telefoonsignaal kon ik weinig meer dan aan de huttenwaarden laten weten wat er was gebeurd en wat mijn reisplannen waren. Aan het einde van de tweeweekse tocht bleek mijn portemonnee niet gevonden. Gelukkig was ik met vrienden op pad, die geld konden voorschieten en nóg gelukkiger was ik op het vliegveld in Stockholm toen ik met een kopie van mijn ID-bewijs terug mocht vliegen.

Een paar maanden later ontving ik een e-mail. De sneeuw was gesmolten en mijn portemonnee was gevonden – uiteraard met alles er nog in. Of de eerlijke vinder er wat kronen van mochten gebruiken om het per post naar Nederland te kunnen sturen? Tack så mycket!

Tack

Less is more… maar sommige items zijn wél fijn om mee te nemen…

Tijdens een huttentocht op Mallorca kwam ik erachter dat ik buiten de onderbroek die ik aanhad, ik geen schoon ondergoed had genomen. Zelfs voor deze flodder is dat iets te flodderig. Na een paar dagen wandelen was het tijd voor een rustdag. Hét moment om in Sóller ondergoed gaan kopen. In dit gezellige Spaanse stadje waren een paar kleine kledingwinkels, maar hier was alleen sexy lingerie, Spaanse stijl, te koop. Onpraktisch om in te wandelen en nog onpraktischer voor gebruik in hutten met slaapzalen met vreemde mensen. Ik was heel erg blij dat één van de verkoopsters na enig zoeken een simpele, katoenen onderbroek in mijn maat tevoorschijn kon halen.

Mallorca

Gesmolten handschoenen

Tijdens een wintertocht waren mijn handschoenen nat geworden. Ik dacht deze tijdens een pauze in een hut even snel te drogen. Op de houtkachel. Ik weet nu waar de houten rekken, die in de buurt van een houtkachel hangen, voor dienen…

Handschoenen

Voederen der eekhoorns

In Noord-Amerika zijn de eekhoorns niet bang voor mensen en onverschrokken en vindingrijk als het om eten gaat. Ze zijn bijvoorbeeld gek op het zout/zweet dat in wandelkleding en de stof van rugtassen getrokken is. Zelfs polsbanden van wandelstokken zijn niet veilig. Iedere hiker weet dat alle spullen ’s avonds voor het slapen gaan goed opgeborgen moeten worden.

Op de West Coast Trail had ik na het wandelen mijn bezweette kleding in de zon te drogen/luchten gehangen. ’s Avonds dacht ik alle spullen in mijn tent opgeborgen te hebben. Helaas had ik mijn nieuwe merinowollen t-shirt over het hoofd gezien. Die ziet er nu uit alsof ik met een beer geworsteld heb…

Voederen

Lees de blogs Juweeltjes, No Worries en  Modder en scruffy looks voor meer facepalms en leedvermaak.

Welke blunders heb jij begaan? Wat ga jij nóóit meer vergeten of doen?

You Might Also Like

 • Maaike 3 januari 2016 at 15:04

  Eentje uit de categorie “niet vergeten”: een reservebril als je lenzen draagt. Ik had er niet aan gedacht omdat ik nooit problemen met mijn lenzen heb maar toen gebeurde dat uiteraard een keer wel. Ik kan je vertellen dat wandelen met een contactlens echt heel vervelend en vermoeiend is (je ziet geen diepte). Gelukkig waren we in Engeland in de buurt van stedelijk gebied en heb ik door opofferen van een wandeldag voor te veel geld een nieuw paar lenzen kunnen verkrijgen zodat ik verder kon. Dit item staat niet op
  algemene paklijsten omdat het alleen van toepassing is als je lenzen draagt dus je moet er echt zelf om denken. Ik ga nooit meer zonder bril op pad!

  • Claire 3 januari 2016 at 15:24

   Oei, zonder diepte te zien wandelen, dat is écht niet fijn… Goede tip Maaike.

 • Rmitmberkhouta Berkhout 4 januari 2016 at 19:08

  Hallo lieve Clairtje, alles weer met het grootste plezier gelezen. En nu ga je dus de kou in.
  Hebben we genoeg gestemd of is het niet gelukt ?
  Wat is het toch heerlijk om te zien waar je allemaal mee bezig bent. En ook je nieuwe baan.
  Lieverd, ik hoop nog heel lang van je verhalen te genieten. Dus blijf
  maar lekker sturen.

  Dikke knuffel van mij.

  • Claire 5 januari 2016 at 09:43

   Wat goed dat je naar de Polar vraagt, ik ben helemaal vergeten een update te geven. Excuus! Nee; niet genoeg stemmen. Nr. 1 had er echt heeeeel veel (ik geloof iets van 8000 ofzo). In januari komt er nog een actie voor een plekje in de winkel in Amsterdam. Misschien dat ik daar aan mee ga doen… Een dikke knuffel terug!

 • Sanne 10 januari 2016 at 17:22

  oei jee dat geld verliezen vind ik nog het ergste. Gelukkig had je het nog gevonden.
  Mijn blunder: in de modder vast zitten en op één schoen naar huis. De vriend maar lachen en ik niet zo. 🙂

  • Claire 10 januari 2016 at 17:41

   🙂 🙂 🙂