Argentinië, Chili, Zuid-Amerika

Traversia Paso el León: van el Arco naar Cochamó (GPT21)

1 maart 2018
El Arco La Junta

Vanaf el Refugio is het zo’n elf kilometer lopen naar het populaire La Junta. De wandeling is vooral meer van hetzelfde: een modderig pad, loopgraven, veel bos en een paar keer een rivierdoorsteek.

La Junta, of haar bezoekers, kan ik al van kilometers ver weg horen. Op de verschillende campings staan honderden tenten.

Hoewel er vanuit hier veels moois te zien is, laat ik La Junta voor wat het is. Ik word gewoon niet zo blij van veel, luidruchtige mensen om mij heen.

Het einde van de trail is nog eens 11 kilometer verderop. Onderweg kom ik honderden mensen, die op weg omhoog zijn, tegen. Ze ruiken fris naar shampoo, waspoeder, deodorant en parfum en er zijn muildieren en paarden die de bagage van de wandelaars omhoog brengen.

Het pad is hier door alle wandelaars en dieren één grote modderbak. Het meest gemakkelijke is om er doorheen te lopen, mijn schoenen en sokken spoel ik later in een rivier uit.

Zodra ik de ripio bereik, word ik aangesproken door een man met bus. Voor 1500 pesos (dat is € 2 en een beetje) brengt hij wandelaars naar de bushalte in Cochamó.

Als ik aan andere wandelaars vraag wat de meest leuke bestemming is Puerto Montt of Puerto Varas, de bus rijdt naar allebei de Puerto’s, roepen de jongens in koor ‘Puerto Varas, dat is véél gezelliger en met uitzicht op Vulcán Osorno. Puerto Montt is grijs en saai’.

Claro, dan wordt het Puerto Varas.

Helaas moet Puerto Varas een dag wachten: samen met boel andere hikers wacht ik tevergeefs op de bus van 17.00 uur. Een uur later geloof ik niet dat de bus nog komt en besluit ik te kamperen op de camping naast de bushalte. Morgenochtend om 8.00 uur poging #2.

Traversia Paso el León – Cochamó

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Traversia Paso el León   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Traversia Paso el León
ion[/lfh-gpx]

Heb je iets aan deze informatie? Lees je mijn blog met plezier?
Wandelen en bloggen maakt dorstig!

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon in Patagonië: er kunnen fouten in staan. De internetverbinding is ‘op goed geluk’.

You Might Also Like

  • Erna van Garderen 1 maart 2018 at 15:55

    Claro , dus lekker vroeg naar bed. Hoop dat het niet te luidruchtig was.😀
    Knuf

  • Frans 5 maart 2018 at 22:45

    Hoi Claire, mooie verhalen en avonturen. Dronken mannen te paard klinkt weer wat minder. Geniet ervan! Frans