Noord-Californië, Pacific Crest Trail

Using the grape

28 juli 2015
Vleesetende planten Californië

Het wandelen is inmiddels een automatisme geworden. Ik volg het platgetrapte pad en de afdrukken die de wandelstokken achterlaten, op de wandelkaarten staat alle benodigde en zeer detailleerde informatie, in het waterreport staat welke bronnen mij van water kunnen voorzien en welke droog zijn, op de Facebook-pagina staan tips over alle faciliteiten in de trailtowns (eten, drinken, laundry, Wifi, motels…) Een langeafstand-wandelpad in 2015 en in Amerika vraagt niet veel denkwerk. Om toch een beetje uitdaging te hebben neem ik soms shortcuts, meestal over verlaten dirt-roads. Omdat de route niet vaststaat en er vaak meer wegen zijn dan op de kaart staan is het goed opletten en kaartlezen.

Sinds een paar weken luister ik tijdens het wandelen naar podcasts, muziek en (als er ontvangst is) de radio. Van de BBC-website heb ik een aantal interessante documentaires kunnen downloaden en van een andere website een aantal audiobooks.

Heb je tips om mijn ‘grape’ te voeden? Of ben je in de gelegenheid een must-hear in Dropbox voor mij te zetten? Stuur mij een bericht!

Ik heb nog vele luisteruren te gaan en heb een brede interesse…

Let op: omdat ik een Windows phone heb, werken veel (Nederlandse) podcasts niet op mijn telefoon. Iets downloaden kan ik wel.

Op de foto: vleesetende planten die bij sommige waterbronnen groeien.

You Might Also Like

 • erna van garderen 28 juli 2015 at 22:10

  Nou jij bent dus lekker bezig. Niet alleen wandelen maar ondertussen van alles aan het organiseren, downloaden enz.enz.
  verlies niet je weg uit het oog 🙂
  Maar je schiet al op. Minder dan de helft nog.

 • erna van garderen 28 juli 2015 at 22:13

  P.s.
  die vleesetende planten zijn wel heel groot hoor. Of heb je de camera er pal voor gehouden. 🙂

  • Claire 29 juli 2015 at 23:42

   De foto is van dichtbij genomen, maar het zijn ook grote planten hoor (en veeel!).

 • Emma leenen 31 juli 2015 at 20:43

  Wat een grote Planten zijn het ze zien er wel mooi uit.
  Wist je dat het vlees eters zijn of is daar een boekje voor
  De flora en fauna wat je op je pad tegen komt.
  Kus Emma

  • Claire 4 augustus 2015 at 00:09

   Ja het zijn inderdaad vleesetende planten. Bij sommige bronnen zijn er velden vol van 😃

 • Jaap 3 augustus 2015 at 09:41

  Hai Claire,
  Wat een onderneming zeg.
  Raak je daar niet verslaafd aan? Al dat wandelen?
  Heb hier wel een dropbox met meer dan 40 Terry Pratchett Audiobooks als je interesse hebt, alleen wil ik de link wel privé voor jou houden.
  Heb je ook een mailadres of zo?
  Ben niet op facebook oid.

  Succes met je wandelavontuur!
  Jaap

  • Claire 6 augustus 2015 at 21:48

   Hoi Jaap, ja het wandelen is verslavend, ik neem vanmiddag een paar uur vrij om te wassen, douchen en eten, en heb steeds het idee op te moeten schieten en weer op pad te gaan Hiker-guilt heet dat….

   Ik stuur je een bericht voor de link 😃