Bosnië en Herzegovina, Via Dinarica

Van Donje bare naar Tjentište

22 juli 2016
Trail to Tjentište

Dag 49: Donje bare-Tjentište-Popov Most

Aantal kilometer: 10

Een korte ochtendwandeling brengt mij naar de bewoonde wereld, niet bijzonder mooi, niet bijzonder vervelend. In de trail is recent veel werk gestoken (bedankt!), er zijn geweldige uitzichten op de bergen die komen gaan en dan is er een wandeling van een paar kilometer langs een verharde weg.
Sutjeska MountainsDe zon schijnt en een felrode Lada Niva 2131 flaneert langs de weg (da’s een xl vijf-deurs Niva, waarvan er geloof ik één in Nederland is).

Claar wandelt met haar hoofd in de wolken naar Tjentište (kafa… omelet… vers brood… Lada Niva 🙂 …kafa… omelet…).

Tjentište

In Tjentište staat een niet te missen monument ter nagedachtenis aan een grote veldslag in WOII. Er aan voorbij lopen is verleidelijk, maar ik loop toch omhoog om het van dichtbij te bekijken.
Spomen Kuca SutjesciBij het hotel rijdt Kenan, van de koffie in Sarajevo, net langs -hij heeft hier een afspraak. Ik herken hem niet want ik denk aan omelet en kafa en Lada…

Hij wist dat ik in de buurt was, want ik heb hem een link van Spot Track gegeven. Als ik wandel zet ik Spot aan, het apparaat stuurt iedere 10 minuten een bericht met daarin mijn precieze locatie en zo ben ik thuis, via de computer te volgen. Da’s leuk en vooral handig, mocht er iets met mij gebeuren. De gegevens zijn niet openbaar, want ik wil niet dat een vreemde erachter kan waar ik alleen in het bos lig te slapen…

Hoera! Het hotel heeft een terras en serveert omelet, yeah! Blij en tevreden eet ik mijn traktatie, ik krijg direct rode wangen van het vette eten. Hmmmm.

Ondertussen wacht ik tot mijn telefoon wat is opgeladen zodat ik Mira van Household Radovic kan bellen. Zij verhuurt kamers in het volgende dorp/gehucht en heeft als het goed is boodschappen voor mij gedaan. Hier in de omgeving zijn namelijk geen winkels.

Dan schuift Kenan aan voor een kop koffie en snel als hij is belt hij Mira en brengt ons met de auto naar Popov Most, waar het gastenverblijf, Household Radovic is. Ik zit nog met hoofd bij de bergen, het omelet, de kafa en de rode Lada…

Stage 37 Via Dinarica

Dit is een deel van stage 37 van de Via Dinarica. Check deze link voor meer informatie en GPS-tracks.

Bekijk meer foto’s op Instagram.

Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een ijskoude soda pop of een sterke kop koffie.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken van de Dinarica; er kunnen daarom wat fouten in staan.

You Might Also Like

  • erna van garderen 24 juli 2016 at 20:30

    Mwahaha, ja Lada is wel jouw ding. Maar geen Tonka deze keer maar Niva. Ken hem niet is hij mooi? Hou in ieder geval van rood, dus dat heeft hij/zij wel mee. Wat kun je daar einden mee komen hè met die dreun. Lada Niva, omelet, kafa en niet te vergeten het verse brood. Heeft je in ieder geval gesmaakt. Zozeer dat je de reis met de auto waarschijnlijk niets eens hebt meegemaakt. 😃😃😃.
    Knuf