Kroatië, Via Dinarica

Van Starigrad naar Knin met het OV

28 juni 2016

Dag 24: Starigrad-Knin

Via internet lukt het mij niet om achter de bustijden te komen. Hier in Kroatië zijn ontzettend veel verschillende busmaatschappijen, maar er is niet één website waar alle informatie op staat. Het kan niet anders dan dat er vanuit Starigrad bussen rijden, dus begeef ik mij om 8.00 uur naar de lokale VVV.

Na wat verwarring en aandringen geeft de medewerker mij waarvoor ik gekomen ben; een timetable van alle bussen die dit dorp aan doen. Op het programma staat vandaag een leuke tour; met de bus via Zadar naar Ŝibenik en dan een reis met de stoptrein naar Knin, waar ik om 18.00 uur zal aankomen. Ŝibenik blijkt een toeristisch, maar ontzettend fotogeniek, oud centrum te hebben.image
Na de lunch en boodschappen wacht een treinreis van twee uur. In de trein staat de verwarming vol open, buiten is het 34 graden en windstil.image

Knin

Knin ligt aan de voet van de Dinara, welke met 1831 meter de hoogste berg van Kroatië is. Het is hier op dit moment ontzettend warm; 32 tot 35 graden. Ik ben daarom van plan de komende dagen zodra het ’s ochtends licht wordt op te staan, zodat ik zo veel in de koele ochtend kan wandelen.

Nadat ik mij heb ingecheckt in het hotel, installeer ik mij met koude drankjes en fruit in de kamer met airco en probeer ik zo vroeg mogelijk te gaan slapen.

Bekijk meer foto’s op Instagram. Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op ijskoude cola.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon, tijdens het hiken van de Dinarica; er kunnen daarom fouten in staan.

You Might Also Like

 • Hans 28 juni 2016 at 17:47

  Bezoek zeker het kasteel in Knin, heeft behoorlijke historische waarde.
  Zowel de eerste President Tudman als de paus waren er op bezoek, dus kan je niet ontbreken 😉

  • Claire 29 juni 2016 at 19:48

   Bedankt voor de tip; ik heb ‘m moeten overslaan, maar heb wel het geweldig mooie fort op de trail gezien, ik denk niet dat de paus die zou kunnen bereiken 😉

 • erna van garderen 28 juni 2016 at 22:29

  Hahaha wereldreis dus geworden. Maar wel weer heel wat anders. Dorpje ziet er echt heel mooi uit. En als je gelopen had had je het waarschijnlijk niet eens gezien.
  Die trein booaah. Heet. Maar in het hotel lekker koude drankjes en fris fruit.
  Geniet van die heerlijke avond en hoop dat je vroeg kon gaan slapen. Mij lukt het met die hitte niet zo. 😊
  Knuf