Canada, West Coast Trail

Vancouver -> Island

8 september 2015
Ferry naar Vancouver Island

Ik logeer een paar nachten in een hostel in downtown Vancouver vol backpackers en Aziatische exchange students. De trail is hier ver weg. Nergens zijn, de aan hun scruffy looks herkenbare, hikers te bekennen. Een mevrouw in de coffeeshop vraagt of ik heb hardgelopen, wijzend naar mijn shorts en trailrunners.

‘Nee, ik heb niet hardgelopen, ik heb wel véél gelopen’.

Vancouver is een stad om uit te gaan. Ik ga niet uit, want ik ben moe rond hiker-midnight (21.00 uur) en wordt wakker als het licht wordt (6.00 uur). Voor mijn vertrek naar Amerika heb ik fijne oordoppen cadeau gekregen, het is tijd ze weer te gebruiken.

Hoewel ik geen tien uur per dag meer wandel en daarom geen 5000 calorieën meer hoef te eten kan ik de hele dag door eten. Eten is het enige waar ik aan denk. Bergen met eten. Ik doe het niet en probeer gezonde keuzes te maken. Drie keer per dag een maaltijd, geen vier soda’s in een uur, geen grooooote Iced Mocca mét slagroom, geen all you can eat buffetten, geen liter roomijs… Ik start met een ochtend shoppen, na vier maanden on trail + dagelijks gebruik is veel van mijn kleding versleten. Het is september en de dagen worden frisser ik koop daarom ook een lange wandelbroek. In de middag is mijn creditcard toe aan een pauze; ik breng uren door in de bibliotheek achter een computer met internet om plannen te maken.

West Coast Trail

Eerst ga ik naar Vancouver Island om de West Coast Trail te hiken. Een 75km lange tocht langs de kust. De trail is begin 1900 gemaakt om schipbreukelingen te kunnen redden. De uitdaging zit in het terrein met veel obstakels, het mogelijke natte weer en het modderige en gladde terrein. Volgens de experts duurt de tocht 5-7 dagen; dit is in tegenstelling tot de PCT een tocht om de tijd voor te nemen.

Als de kust mij bevalt en het weer meewerkt kan ik aansluitend de Juan de Fuca-Trail hiken. Deze is zo’n 50km lang en schijnt ook erg mooi te zijn.

Daarna reis ik via Vancouver met de bus naar Banff middenin de Canadian Rockies. Hier is het tegen die tijd herfst en met een beetje geluk nog prima weer voor buitenactiviteiten. Er zijn hostels, mountainbikeroutes, hot springs en als ik zin heb kan ik ook daar een meerdaagse tocht hiken.

Nu de plannen zijn gemaakt verlaat ik Vancouver. De metro en bus brengen mij naar de ferry en na anderhalve uur varen en een korte busrit ben ik in Victoria, een toeristische, maar relaxte stad.

You Might Also Like

 • Anneke Bouman 8 september 2015 at 05:29

  Halli Claire, het zuiden van Vancouver Island zal je zeker niet teleurstellen.
  Geniet ervan hoor.

  • Claire 8 september 2015 at 13:17

   Dank je wel hoor!

 • Bea 8 september 2015 at 07:08

  Ha die Claire, Wat een belevenissen weer en wat gaat de tijd snel. Vancouver staat ook nog op mijn lijstje en de route langs de kust lijkt me geweldig om te lopen. Al die mooie natuur, wat een geluk! Genietse! Liefs Bea

  • Claire 8 september 2015 at 13:19

   Ja de tijd gaat snel, naar ik heb gelukkig nog een paar weken hier. Victoria en de uitzichten vanaf de ferry zijn in ieder geval goed bevallen. Een dikke knuf terug!

 • erna van garderen 8 september 2015 at 08:05

  Wat een totaal ander gebeuren. I.p.v. 4300 km spreek je nu van 75 en 50 km.
  lijk me stug dat jij met je getrainde lijf daar een week over doet, maar is misschien idd veel te zien. Ook voor jou 🙂
  Een hele andere wereld. Zo te horen een heeeel ander volk ook. Geniet er maar weer van.
  Knuf

  • Claire 8 september 2015 at 13:21

   Het zijn inderdaad andere afstanden. Ik ben ook benieuwd hoe dit gaat en hoe het bevalt. Ik kijk in ieder geval wel uit naar het wandelen langs stranden en de zee, das weer eens wat anders! Lieve groeten!

 • Rita Berkhout 8 september 2015 at 19:27

  Hai Klaartje, ben weer bij. Het is een goed boek om te lezen. Jammer dat jullie af moesten breken.
  Maar wie weet wat je nu nog allemaal te zien krijgt. Het is wel een heel andere wereld. Wat een
  verschrikkelijk gedoe met die branden. Wij hebben geen idee.
  Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden. Kortere afstanden. Maar toch met jouw geoefende
  stiefels moet het goed komen. Lieverd heel veel wandel plezier. Kijk uit naar je volgende
  hoofdstuk. Pakkerd van hier !!

  • Claire 14 september 2015 at 04:10

   Dank je wel Rita. De korte afstanden met het mooie weer zijn goed bevallen 😊 Een heeeele dikke knuf terug!

 • hljleenen 9 september 2015 at 13:44

  Hè CLARA
  Het laatste gedeelte van het verre avontuur jammer voor je dat het niet meer mogelijk is
  De pct af te maken met lopen.
  Maar je hebt een goede keuze gemaakt om een andere route te kiezen.
  Wat byzonder weer een heel ander wereld gedeelte wat je nu ziet.
  Loop lekker daar en geniet van de 5 weken die je nog hebt.
  Liefs en een knuffel van Emma💋

 • Bea 10 september 2015 at 09:31

  Hieperdepiep…. hoera!!! Gefeliciteerd lieve Claire. Ik vond 33 een geweldige leeftijd. Hoe mooi om het in Canada te vieren. Met beren, reeën, insecten en schitterende natuur! Ik proost vanavond op je!

 • Bea 10 september 2015 at 09:37

  Hieperdepiep…. hoera!!! Gefeliciteerd lieve Claire. Ik vond 33 een geweldige leeftijd. Hoe mooi om het in Canada te vieren. Met beren, reeën, insecten en schitterende natuur! Ik proost vanavond op je! Dikke knuffel!

  • Claire 14 september 2015 at 04:12

   Dank je wel Bea, ik heb er zelf ook een biertje op gedronken… en omdat ik niets meer gewend ben, kwam ie lekker aan, haha.