Kroatië, Via Dinarica

Velebit: Premužić trail

20 juni 2016

Dag 16: Oltari-Zavižan-Alan

Aantal km: 25

In een slakkentempo wandel ik bij Oltari vandaan. Ik ben nog steeds niet fit; door een nare hoest en verstopte neus heb ik slecht geslapen. Ook heb ik een beetje verhoging en van dat nare zweet. Hoewel mijn tas niet zwaar is, gaat de heuvel op lopen vandaag niet vanzelf.Laat ik eerst Zavižan maar proberen te bereiken, dit is een hut, waar eten en drankjes geserveerd worden. Koffie met taart zal mij vást goed doen (en ik heb door jullie giften een mooi ko-fi-krediet 🙂 ).

Halverwege de tocht verandert het weer: regen, wind en donder. Ik ben dan bij de ingang van het park en besluit onder een afdak te schuilen – vandaag functioneer ik op half tempo.
Zavižan

Zavižan

In Zavižan wacht mij Oost-Europese gastvrijheid en geen koffie met taart. Ik besluit door te wandelen naar Rossijevo Skloniste, deze schuilhut ligt halverwege Zavižan en Alan. Dit is Premužić trail, een bekende wandelroute die op hoogte blijft en als een rode loper tussen de grillige Karst-toppen is aangelegd – en is ook aan te raden als dagwandeling. Doordat ik mij niet lekker voel ben ik vooral bezig met geconcentreerd lopen. Veel krijg ik, jammer genoeg, niet van de omgeving mee.
Premužić trail

Rossijevo: nóg even doorzetten

Rossijevo gaat ‘m niet worden. In de kleine schuilhut liggen overal sporen van Puh. Daarnaast willen vier Fransozen er overnachten en naast de hut bivakkeren is in mijn toestand niet verstandig; de hut ligt op een winderige plek.
image
Op de foto: niet de schuilhut, maar de outhouse

Na een uitgebreide lunch, inclusief paracetamol, wandel ik door naar Alan. Ook nu een prachtige tocht waar ik weinig interesse in heb. In Alan is het rustig, ik krijg een mini-kamer voor mijzelf. Hopelijk slaap ik vanavond goed en voel ik mij morgen wat fitter.
Premužić trail VPP
Ondanks mijn slakkentempo heb ik over het stuk Zavižan-Alan niet meer dan vier uur, zonder pauzes, gedaan. Volgens de omschrijving staat hier zes uur voor.
image

Stage 11 en 12 Via Dinarica

Check deze link voor meer informatie en GPS-tracks.

Bekijk meer foto’s op Instagram. Lees je mijn blog met plezier? Heb je iets aan deze informatie? Trakteer mij op een kop koffie. Dit blog is geschreven op een slimme telefoon, tijdens het hiken van de Dinarica; er kunnen daarom fouten in staan.
VPP Marker

You Might Also Like

 • erna van garderen 20 juni 2016 at 18:07

  Hou je jezelf wel een beetje in de gaten? Als je zelfs een mooie weg niet meer echt kan waarderen, gaat het niet goed. Probeer wat te stomen. Pepermunt of lavendel groeit daar vast wel.
  Hou je taai.
  Knuf

 • anneke 20 juni 2016 at 18:12

  Eerst je weet dat beter voelen voor. Je bent de tijd aan jezelf.

  • Claire 22 juni 2016 at 08:52

   Ja,ja,….

 • Emma leenen 21 juni 2016 at 10:13

  Wat vervelend voor je dat je niet lekker voelt en het lopen langzamer gaat.
  Ik hoop dat je straks weer wat fitter bent en goed slaapt zonder die rotbeestjes puh.
  Knuffel van Emma

  • Claire 22 juni 2016 at 08:53

   Gelukkig komt het hier allemaal wel weer goed.