De woestijn, Pacific Crest Trail

Wandelen is hard werken

24 april 2015
pct woestijn californië

Tot nu toe heb ik mij nog geen minuut verveeld. Wandelen, en helemaal alleen wandelen is hard werken. Er zijn zoveel nieuwe indrukken en dingen om op te letten onderweg… Afstanden worden hier in mile gerekend en ik ben gewend aan km’s, hoogtes in feet en temperatuur in Fahrenheit; ik ben constant van alles aan het omrekenen om in te schatten hoe ver/lang/etc. een etappe duurt. Daarnaast hebben de anderen wandelaars het over hoeveel af te leggen mile, terwijl ik gewend ben te denken in loopuren- aan de hand van afstand, maar ook hoogtemeters. Ook ben ik onder de indruk van het Wildlife hier; overal kan er een slang op de loer liggen, een chipmunk m’n eten stelen of een spin opduiken. Het is hier een mijnenveld aan risico’s. Ik laat mijn aandacht geen moment verslappen en kijk constant om mij heen… Mijn eerste kennismaking met een slang ging uiteraard gepaard met een sprong in de lucht. Het was een beetje flauw van juffrouw slang dat ze een extra klein model was en zich snel uit de voeten maakte, zodat ik er geen foto van heb kunnen maken. Ook heb ik de kont van een coyote gezien; zodra hij mij in de gaten kreeg, was hij al weg. Ook hier geen foto van.

Tips van Perry

Op de camping in Mount Laguna heb ik een plek gedeeld met Perry, een ervaren wandelaar. Onder het genot van haring uit blik, verse paprika, van een andere camping-gast gekregen Budweiser light en mijn eerste hapjes beef jerky heeft hij mij veel over de natuur en omgeving verteld. ‘Eten in je tent bewaren, dan komen de chipmunks er niet aan. Coyotes doen niets, je hoeft er niet bang voor zijn. Slangen? Gewoon goed opletten waar je je voeten neerzet, ook zij doen geen kwaad’.

Inmiddels ben ik een stuk relaxter, gewend aan de warmte, de wandelaars en de rare maatvoering. Het is tijd om te genieten!

You Might Also Like

 • erna van garderen 24 april 2015 at 06:27

  Nu al zoveel. Geweldig. Je schrijft zoals je vertelt. Vind ik fijn. Zo blijf je dichtbij.
  Wat een belevenissen en indrukken. Ook fijn dat er meerderen lopen. Leer je van. Je hoeft niet zo nodig op een slang te trappen hoor, alleen voor de foto. Laat haar maar stilletjes verdwijnen. 🙂
  En die chipmunks? Die laat je gewoon nog hoger praten als ze aan je eten komen.
  Tent goed afsluiten.
  Wacht met spanning op je volgende blog.
  Knuf.

  • Claire 24 april 2015 at 15:02

   Dank je wel Erna, en dat allemaal getypt op mijn eerste Smartphone!

 • Ton van Angeren 24 april 2015 at 07:04

  Hoi Claire, ik merk dat je aan een geweldig avontuur bent begonnen, en je hebt schrijverstalent….
  Heel veel plezier het komende half jaar en stuur maar fijne berichten !

  Groetjes, TON

 • Claire 26 april 2015 at 02:57

  Dag Ton,
  Ik verveel mij niet. Veel te zien en beleven. Lieve groet van Claire

 • joep 15 mei 2015 at 07:06

  Ik geniet van je verslagen,
  Echt een prachtige reis.
  Jaloers

  • Claire 18 mei 2015 at 02:56

   Dank je wel Joep!