De woestijn, Pacific Crest Trail

Water, wind en zand

24 april 2015
PCT Woestijn cactus

Het is droog; het is lente en er zouden beekjes moeten stromen. Zouden moeten, maar het heeft al drie jaar nagenoeg niet geregend en daarom staan ze allemaal droog. Tot nu toe heb ik iedere avond bij een waterbron kunnen kamperen en in de middag bij een volgende bron (meestal een watertank voor de brandweer) te pauzeren.

Pleisterplaats

Deze watertanks zijn een gezellige plek waar wandelaars zich verzamelen. Het water is officieel niet drinkbaar en moet daarom gezuiverd worden. Ik gebruik daarvoor chloordruppels, maar de anderen zijn druk bezig met waterfilters. Dat filteren gaat niet zo snel en als er 4 liter water gefilterd moet worden duurt dat dus even. Zij doen dit overigens vanwege de smaak, beide methodes werken prima. Ik heb een klein filtertje gekocht, die op een drinkfles geschroefd kan worden, zodat ik terwijl ik het water drink het direct gezuiverd wordt. Nu ik eraan denk; ik ga ‘m binnenkort maar eens testen.

Vanwege de ligging, dichtbij zee, waait het hier behoorlijk. De wind is, meestal, redelijk koel en dat is fijn. Maar elk voordeel heb z’n nadeel. En in dit geval is dat STOF, heel fijn STOFFIG ZAND, dat overal in, onder, tussen, op en door kruipt.

Zelfs voor floddertje is de viezigheid een uitdaging!

Ik ben nog nooit zo ongelooflijk en onuitwasbaar vies geweest. En dat na 3! dagen ‘buiten’. Al doe ik nog zo mijn best om schoon te blijven, het lukt niet.

You Might Also Like

 • erna van garderen 24 april 2015 at 14:22

  Je gaat wel erg snel. Vanmorgen (erg vroeg) en nu alweer. Kun je in dat water wat er dan nu niet is even baden? 🙂
  Maar ik weet hoe je je voelt. Dat heb ik al als ik op het strand loop. Bleh. Al dat zand in je drinken, je eten, je haren, je mond. Bah en het schuurt.
  Maar je ziet wel geweldig veel. Fijn ak die wandelaars. Gezellig op rustpunten. Lopen het liefst alleen.
  Wacht je volgende bericht weer af.
  knuf

 • Claire 24 april 2015 at 14:59

  Ha Erna, de berichten type ik onderweg. Hoef ze nu ik in b&b ben alleen nog maar te versturen. Lieve groet uit de U.s. of A.

 • Bas 25 april 2015 at 09:02

  Staat “b&b” hier voor “bath & breakfast”?

 • Claire 26 april 2015 at 03:01

  Haha Bas, eigenlijk voor 4xB; Bed, Breakfast,Bath & Beer. De berg na 2.5 bier met een klein katertje was hard werken…

 • Frank van Agtmael 17 juni 2015 at 21:27

  Hallo Claire is het daar leuk en mis je ons niet.d
  Wat is het daar mooi in Amerika dat heb ik toch gezegd geniet ervan.
  30 mei had ik grachten parade in alkmaar en ik was koninging maxima.
  Ze zeiden majesteit.

  Ellen en Erwin vragen is het eten lekker in amerika
  Gerrit zegt mooi weer

  • Claire 23 juni 2015 at 04:02

   Hallo Frank, wat leuk om van je te horen! Ja, Amerika is heel erg mooi 😃
   Dat moet een groot feest zijn geweest op boot als Koningin Maxima👸