Bosnië en Herzegovina, Via Dinarica

Woest weer in Zelengora

21 juli 2016
Bregoć Zelengora Via Dinarica

Dag 48: Lovacka kucá-Bregoć-Donje bare

Aantal kilometer: 15,8

Hier in Zelengora is het wild met hoge toppen, natte groene weides, woest weer, veel sporen van beren (poep, verplaatste stenen waaronder ze eten zoeken) en af en toe een trage slang op of naast de trail.

Het ene moment is de lucht compleet dichtgetrokken, een paar seconden later, als de wolken door de wind worden weggeblazen, verschijnen er geweldige uitzichten.
Zelengora Via DinaricaEr is weinig markering, maar navigeren in dit gebied is niet ingewikkeld en daarbij: de GPS-lijn volgen is geen hogere wiskunde.

Bregoć, een kleine wereld

Op de top van de Bregoć maak ik snel een foto en als ik mijn naam in het register schrijf zie ik dat ik Eva, die ook de Dinarica wandelt, nét (1.5 dag) heb gemist en onderweg ook niet ben tegengekomen.In de middag klaart het weer eindelijk op en kan ik mijn Gore-tex regen-, wind-, en zweetpak uittrekken en van de uitzichten onderweg genieten.
Hiking Zelengora Via Dinarica

Donje Bare

Bij de hut bij Donje Bare spreek ik voor het eerst in zes weken Nederlands; een groepje Hollanders is hier op vakantie. Ik vertel ze over mijn grote vrienden; de Puh’s. Een stuk verderop is een picknickplek met afdak en een vuurkuil waar nog wat smeulend hout in ligt. Na een kop koffie met de mannen besluit ik, hoewel het nog vroeg is, daar te logeren en het vuur op te stoken om mijn doorweekte trailrunners en sokken te drogen.
Flowers ZelengoraIk eet een uitgebreid en creatief diner, bestaande al het eten dat ik nog over heb min de ingrediënten voor de havermout/koffie-ontbijtshake en mijmer alvast over de espresso en het omelet die ik morgen in het hotel in Tjentište ga bestellen.

Stage 36 Via Dinarica

Dit is stage 36 van de Via Dinarica. Check deze link voor meer informatie en GPS-tracks.

Bekijk meer foto’s op Instagram.
Lees je mijn blog met plezier? Trakteer mij op een ijskoude soda pop of een sterke kop koffie.

Dit blog is geschreven op een slimme telefoon tijdens het hiken van de Via Dinarica; er kunnen daarom wat fouten in staan.

You Might Also Like

 • Liesbeth 21 juli 2016 at 18:45

  Mooooiiii daar! jammer dat jullie (Eva en jij) elkaar net hebben gemist

  • Claire 22 juli 2016 at 07:47

   Ja dat was wel leuk geweest, wie weet een andere keer 🙂

 • Emma leenen 21 juli 2016 at 20:22

  Das best vreemd om na zo lange tijd Nederlands weer te praten.Wel leuk Hollanders ontmoet te hebben.
  Ja en nu op naar Eva ontmoeten……………. Zij heeft een voorsprongetje trek je wandel schoenen aan zou
  Ik zeggen.
  Hoge bergen daar heuveltje op en af.
  Knuffels van Emma

  • Claire 22 juli 2016 at 07:53

   Eva wandelt in tegen gestelde richting 😉

 • erna van garderen 22 juli 2016 at 11:52

  Om nu terug te lopen om haar te ontmoeten is wel wat veel gevraagd ja. Maar ter compensatie dan die groep Hollanders. Hoop dat je spullen droog zijn geworden. Loopt een stuk prettiger 😃.
  Weer ondanks de mist, mooie beelden.
  Ben nu weer helemaal bij.
  Knuf