HRP, Pyrénées Centre-Ouest

Zomerse Pyreneeën: doorlopen van Benasque naar Esterri d’Àneu

15 augustus 2022

De camping in Benasque biedt naast rust ook een voedselvergiftiging. Reisgenoot brengt een extra dag hangend in de salon en op bezoek bij barbacao, de overdekte BBQ-ruimte met picknicktafels, door. Reiske maakt een dagtocht en doet inkopen voor de volgende dagen, waarin we door nationaal park Aigüestortes trekken.

Als de benen en vooral de maag weer in orde zijn, nemen we de 4×4-bus naar Refugi de Coronas. Dat scheelt een halve dag wandelen over een niet al te interessante weg. Zoals Reiske zegt ‘dat ken ik inmiddels wel. Als het niet persé nodig is: niet doen’.

Met 30 graden klimmen we door het bos, over blokkenvelden naar colletjes. De route loopt deels over de langeafstandspaden GR11 en HRP. Drukte alom, vooral in het weekend.

In de populaire refugio Cap Llauset kunnen de we de broodnodige calorieën naar binnen werken. ‘Uno hambuergeso sin queso, por favor’, Reisgenoot gaat er weer voor!

Schuilhutjes blijken niet alleen geschikt voor wandelaars in noodweer, maar ook voor feestavonden voor tieners. Onze tent staat honderden meters verderop. Toch horen we het groepsrumoer luid en duidelijk door de tentwand. Rond middernacht gaan de jongeren gelukkig slapen. Als wij om 6:00 uur opstaan is het nog stil bij de feestvierders.

Een dagetappe verder blokkeert een Franse tienertroep het pad. Aan het einde van de dag kiezen zij gelukkig de overkant van het meer als slaapplek en genieten wij ons privé 1000-sterren uitzicht.

De volgende dag trekken we verder door NP Aigüestortes van col naar dal naar bergmeer naar volgende col. ‘Het is echt ongelofelijk mooi hier, reden om terug te keren. Ik zie allerlei interessante opties op Locus’ mijmert Reiske.

Aan het eind van de dag bivakkeren we bij een verlaten kazerne. Alweer een privéplek met 1000-sterren uitzicht!

Het is zo’n 2 uur lopen naar het dorp Espot, waar nog even tijd voor een café con leche op het terras is voordat de bus vertrekt. Op het terras hebben we uitzicht op het bezoekerscentrum en een 4×4 taxi-service die toeristen de zojuist gelopen kilometers het park inbrengen.’Eigenlijk is dit een soort Otterlo van Spanje’ vat Reisgenoot samen.

De bus zet ons zo’n 10 kilometer verderop in het gezellige dorpje Esterri d’Àneu af. Daar kunnen we inkopen doen voor het 3de deel van de tocht, douchen en kleding wassen in het hotel en beetje uitrusten en mijmeren op een terras met koffie.

HRP/GR11 van Benasque naar Esterri d’Àneu – de geplande route

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

GR11 Spanje   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Etappe 2 van camping Aneto naar Esterri D’Aneu
In 2017 was ik ook in de Pyreneeën. Lees hier alle blogs over mijn doorsteek van west naar oost langs de Haute Randonnée Pyrénéenne

You Might Also Like