De woestijn, Pacific Crest Trail

Zondag = Rustdag

4 mei 2015
California freight train

Het is 5 mile wandelen van Snow Canyon Creek naar trailangels Ziggy and the Bear, waar ik een pakket met eten naartoe heb gestuurd. Trailangels zijn mensen die om de één of andere reden ‘iets’ met de 4000 kilometer lange Pacific Crest Trail of met hikers hebben.

Snikhete woestijn

Angel Tarzan waarschuwt voor de hitte en adviseert om op tijd te vertrekken, zodat ik na het ophalen van het pakket nog een flink stuk kan wandelen, voordat het écht te heet zou worden. Om 6.30 uur loop ik van mijn kampeerplek weg, op naar White Water Hiker House en Ziggy + de Bear.

Woestijn

Geen pakket

Als ik aankom bij Ziggy and the Bear wordt ik eerst vriendelijk verzocht om mijn handen te wassen (‘we weten dat jullie hikers jezelf niet vaak wassen en zo besmet je niemand met het één of ander’). Daarna mag ik mij registeren en worden de huisregels uitgelegd. Ziggy is goed georganiseerd! Ze gaat op zoek naar mijn pakket in de garage. Na een tijdje komt ze terug: mijn pakket is er niet!?! Er zit niets anders op dan tot morgen te wachten, want dan gaan ze weer naar the postoffice. Volgens het Track&Trace-number zou het pakket daar namelijk wel aangekomen zijn…

Goed georganiseerd

In de tussentijd kan ik bij de trailangels wachten. Ze zijn speciaal voor de hikers naar deze PCT-tactische plek verhuisd. Zelf hebben ze nog nooit gewandeld, maar kwamen jaren geleden een PCT’er die in nood zat tegen, hebben hem geholpen en zijn zo met het virus besmet geraakt.

Zij bieden; schaduw (het is hier nu in de 100’s, zo’n 38 graden en de temperatuur loopt nog steeds op), een douche, een wasbak om kleding in wassen, luie stoelen, een hikerbox met achtergelaten eten (die ik heb opgeruimd en schoongemaakt), voor iedereen een sinaasappel, Wifi (maar ze hebben liever dat we ouderwets met elkaar praten) én ze hebben een stuk of wat Dixitoiletten gehuurd. Overnachten kan in de tuin, ze hebben hiervoor een tapijt neergelegd. In middag halen ze met de auto, voor wie daar trek in heeft, op z’n Amerikaans, pizza of hamburgers.

Er zijn wel wat regels; iedereen moet bij binnenkomst z’n handen wassen, niet vloeken en geen alcohol of drugs. Zoals een andere hiker zegt;

…het is net alsof je bij opa en oma op bezoek bent..

Vlag

Op z’n Amerikaans

Een andere Angel is langsgekomen om ijs, watermeloen, selderij, worteltjes en tomaten te trakteren. Gewoon, omdat geven leuk is.

Het ontbreekt ons hikers aan niets…

Vandaag is een verplichte rustdag, ik ben fris gewassen en mijn buik is gevuld met eten.

Hier de link naar de website van Ziggy and the Bear.

Op de foto: de eindeloze treinen die door de vallei rijden en één van de vele windmolenparken.

You Might Also Like

 • Brenda 4 mei 2015 at 14:17

  Wat een verwennerij! Leuk zo’n groep angels!

 • erna van garderen 4 mei 2015 at 14:24

  Wat klinkt dat allemaal geweldig. En wat een stralende lach bij je pizza. Musschien . . . . Komt het er bij mij ook nog eens van. Een mens moet wat te hopen blijven houden. Nietwaar?
  Knuf

  • Claire 4 mei 2015 at 15:17

   Natuurlijk Erna gaat het jou ook lukken, maar eerst je knie weer gezond.Er zijn hier trouwens ook section-hikers. Die doen steeds een stuk(je) van bijvoorbeeld een week, twee weken, etc.

   De Camino is trouwens het enige LAW dat de Amerikanen kennen. Dit komt door een film ‘The Way’. Ik heb ‘m niet gezien, maar het schijnt een mooie en ook verdrietige film te zijn.

 • Bea 4 mei 2015 at 15:04

  Nou, nou, is dit nu survivallen? Je wordt elke keer helemaal in de watten gelegd! Kijk nou toch es naar jezelf, met een big smile en met zo’n heerlijke pizza voor je! Grapje hoor! Na 16 mile op en neer zeer verdiend. Het leven lacht je toe!

 • Cor Speelman 4 mei 2015 at 15:58

  Hoi Claire,
  Zoals je daar achter je pizza zit zou je niet denken dat je al het e.e.a. aan ontberingen hebt meegemaakt.
  Je ziet er uit alsof je zo uit een airconditioned hotelkamer bent gestapt en even een terrasje pikt.
  Helemaal geen floddertje zo, maar die foto’s volgen wellicht later.
  We genieten van je verhalen.

  Groetjes Tineke en Cor

  • Claire 4 mei 2015 at 18:32

   Het klopt dat ik er niet erg flodderig uitzie op de foto; net gedouched en kleding gewassen + uren kunnen uitrusten op een bank. Die pizza was best groot en is helemaal opgegaan 🙂

 • liesbeth 4 mei 2015 at 22:16

  Super lief en fijn die Trailangels. En wat kijk je blij naar die lekkere pizza en dat gewoon 2dagen achter elkaar. Dat word morgen afkicken.

  • Claire 6 mei 2015 at 20:42

   Ha, inderdaad afkicken. Het pakket is niet gekomen. Ik heb maar weer een graai in de Hikerbox gedaan, wat van anderen gekregen en kon een paar dingen bij de trailangels kopen. Ben weer ‘on trail’.

 • Rita Berkhout 5 mei 2015 at 18:38

  Heerlijk zo’n dag tussendoor. Lekker eten, gezellig beppen. Hoort er allemaal bij. In een woord genieten !!

  • Claire 6 mei 2015 at 20:40

   Die pizza calorieën zijn heel erg welkom Rita
   🙂

 • Lisanne 6 mei 2015 at 13:58

  Wat leuk, eindelijk een Nederlandse blog over de PCT! Ik wil ook heel graag de PCT gaan lopen en ben zoveel mogelijk info aan het verzamelen. Zou ik je als je weer terug bent wat vragen mogen stellen over je voorbereiding? Voor nu: heeeeeel erg veel succes en ik blijf je reis volgen.

  • Claire 6 mei 2015 at 20:46

   Dag Lisanne, wat leuk dat je mij volgt. Natuurlijk mag je contact met mij opnemen. Het duurt wel nog even voordat ik terug ben -als alles goed gaat- 🙂

 • Iris en Bea 6 mei 2015 at 14:24

  Hallo Claire,

  ‘Denk je ook aan mij’? Vraagt Iris. We zitten weer aan ons woensdagmiddag thee momentje. De bekende geluidjes van haar naast mij en leest mij af en toe een moederdaggedicht voor. Vreselijk…!!!! Ik vraag of ze nog iets te vertellen heeft aan je, maar het antwoord is Nee! Ze is een beetje laat naar bed gegaan. Het is verder stil in huis, alleen Arjan op de achtergrond.
  Wat maak je in korte tijd al veel mee Claire, het is super leuk je verhalen te lezen. Knuffel

  • Claire 6 mei 2015 at 20:38

   Lieve Iris en Bea, het woensdagmiddag moment mis ik zeker!
   Natuurlijk denk ik aan Iris, m’n favoriete collega. Iris; ik heb je een paar dagen geleden een email gestuurd. Heb je die gekregen?
   En Bea: Volgens mij is het binnenkort snel met de rust gedaan nu de zomer voor de deur staat. 😉

 • Puppy & Ziggy 6 mei 2015 at 21:29

  Hi this is Puppy writing for Ziggy we got your package and want to know where you want it forwarded. Let us know!

  • Claire 8 mei 2015 at 17:31

   Wow, that’s great. Thanks for letting me know. I’ll send an email to Ziggy’s.

 • Puppy & Ziggy 6 mei 2015 at 21:29

  (PS – Whitewater Hiker house – Ziggy & The Bear)

 • Nienke 7 mei 2015 at 08:48

  Die pizza ziet er goed uit!!! En jij trouwens ook :)! Fijn om te lezen dat het allemaal goed gaat en ik vind het heel erg leuk om al je verhalen/avonturen te lezen!! X

  • Claire 8 mei 2015 at 17:33

   Dank je wel Nienke. De PCT is behalve een mooie route ook een hele leuke belevenis!

 • Puppy & Ziggy 8 mei 2015 at 17:37

  Hello again – please let us know about this resupply box here, we want to know what you want us to do with it. 🙂

 • erna van garderen 10 mei 2015 at 18:11

  Een hele week niets neer gehoord van je.
  mis je verhalen. Gaat alles na de pizza’s wel goed? Of lag het alkemaal te zwaar op je maag. Loopt zo vervelend 🙂
  Hoop tot gauw.
  knuf

  • Claire 13 mei 2015 at 00:19

   Ha die Erna, ik heb weer veel avonturen beleefd hoor! Het was wat druk, nu heel even Online (om de warmte uit te zitten in de McDonald’s aan de oude route66). Over een paar dagen weer nieuwe berichten…. Lieve groet van Claire

 • erna van garderen 13 mei 2015 at 07:42

  Gelukkig maakte me al zorgen. 🙂
  Route 66. Wat nostalgisch. En dan een Mac.
  is het er nog steeds zo warm? Nu al. Hoewel, het is hier ook errug lekker. Voor mijn doen warm, maar lekker. Rond de 22/23 graden. Geen vergelijk dus met daar.
  gelukkig kun jij goed tegen de warmte. Toch??? 🙂
  Wacht met spanning op je verhalen.
  Knuf

  • Claire 15 mei 2015 at 00:10

   Dag Erna,
   De woestijn is bijzonder qua weer; warm, veel wind soms warm soms fris en nu ben ik met ontelbaar veel andere hikers in een dorpje om een sneeuwstorm af te wachten. Gezellig eten, bloggen en kletsen in een ‘authentiek’ motel…

   Enne 22/23 graden klinkt mij goed in de oren: niet te warm en niet te koud 😉